Skip to main content
  • Avondwandelvierdaagse

    Nieuws

Beeldschoon Rolde

Rolde staat op zondag 13 augustus a.s. in het teken van kunst en straattheater. Het publiek kan vanaf 11.30 uur tijdens Beeldschoon Rolde genieten van levende standbeelden, straattheater, een markt en vertier voor de kinderen.

Beeldschoon Rolde is intussen een vaste waarde op de agenda van de Rolder Activiteiten Stichting en trekt jaarlijks vele bezoekers naar het centrum van Rolde. Een mooie wandelroute leidt de bezoekers langs prachtige, levende standbeelden. Beeldschoon Rolde mag intussen bijna een internationaal evenement genoemd worden met deelnemende beelden uit zowel Nederland als Oekraïne, Bulgarije en België.

De standbeelden worden door een deskundige jury beoordeeld op onder meer entertainment, ambacht en creativiteit. De beste 3 beelden in 2 categorieën (jeugd en volwassenen) ontvangen een prijs. Daarnaast kan het publiek stemmen op zijn/haar favoriet. Het beeld met de meeste stemmen van het publiek wint de publieksprijs.

Tijdens de wandeling komt men ook straattheater tegen van onder meer STOP (Stichting Openluchtspel) uit Westerbork.

En als er dan nog wat energie over is na de wandeling, dan kunnen de kinderen zich op de Brink nog even uitleven op de diverse luchtkussens.

Beeldschoon Rolde, zondag 13 augustus 2023 vanaf 11.30 uur in het centrum van Rolde.