• Avondwandelvierdaagse

    Nieuws

De Rolder Activiteiten Stichting organiseert juist nu activiteiten: “Binnen de maatregelen is veel mogelijk”

“We kregen alleen maar positieve berichten van alle kanten. Daar is het ons om te doen!” Amper een minuut in gesprek met Gezinus Jansen van de Rolder Activiteiten Stichting (RAS) en de toon is gezet. Hij kijkt terug op een geslaagde Smikkeltocht, een coronaproof culinaire wandeling door Rolde. Het smaakt naar meer.

Gezin uit Epe

“Mensen zijn toe aan sociale activiteiten. Het mooie is: binnen de maatregelen ís er ook heel veel mogelijk. Bij ons ontstond al snel het idee om juist in deze tijd iets te organiseren voor Roldenaren.” Jansen vertelt dat die gedachte al snel resulteerde in concrete plannen. Door een idee van een vriend van de RAS was de Smikkeltocht Rolde geboren: een culinaire wandeltocht van zo’n 7 kilometer. Wandelaars startten steeds drie minuten na elkaar zodat er geen groepen ontstonden. Bij de vier aangesloten horecagelegenheden kregen ze een hapje to-go mee. Een groot succes, ondanks het wat koude weer. Dat bleek ook uit de vele positieve reacties die Jansen ontving: “Binnen een week waren we uitverkocht. Veel Roldenaren deden mee, maar ook mensen van daarbuiten. Er wandelde zelfs een gezin uit Epe mee!”

Steuntje in de rug voor de horeca

Ook de horecagelegenheden waren blij met de klandizie. Jansen, lachend: “Ze hebben goede zaken gedaan!” Op een serieuzere toon vervolgt hij: “Kijk, ze liggen natuurlijk al een tijd stil. Hebben amper contact met klanten. Dat is bijzonder vervelend. Met de Smikkeltocht voelde het, ondanks de voorzorgsmaatregelen, ook voor hun weer even als normaal.” De financiële bijdrage van de gemeente Aa en Hunze en de Provincie Drenthe was een welkom steuntje in de rug: “Het is lastig om sponsoren te vragen in deze tijd. Veel bedrijven hebben het moeilijk. Het is dan fijn dat de gemeente en de Provincie een bijdrage leveren aan zo’n activiteit.”

Tocht door Aa en Hunze

De Smikkeltocht smaakt naar meer: “Dat wij de mensen op de been hebben weten te krijgen doet ons goed. We zitten niet stil. Onze volgende activiteit komt er alweer aan.” Jansen doelt op de Auto- of Motorrally op 24 april. Een bijzondere puzzeltocht door Aa en Hunze. Tickets kosten €10 per persoon. Kinderen betalen €7,50. Daarvoor krijg je de route en een picknickbox mee voor onderweg. Jansen: “De picknickbox is wederom samengesteld in samenwerking met de lokale horeca. Zo blijven we elkaar steunen.

Copyright © 2019 Rolder Activiteiten Stichting. Alle rechten voorbehouden.